1ος αγώνας δρόμου στο μονοπάτι της βίδρας (15 Ιουλίου 2018)

1st vidra’s trail

monopati vidras tzoumerka

Στα πλαίσια της ανάδειξης και τουριστικής αξιοποίησης του παραποτάμιου μονοπατιού της βίδρας, που συνδέει το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας με την γέφυρα Τζαρή στον Άραχθο ποταμό, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας Σκούπας, προκηρύσσει τον 1ο αγώνα δρόμου στο μονοπάτι της βίδρας – 1st vidra’s trail.

Πότε: Κυριακή 15 Ιουλίου 2018
Ώρα εκκίνησης: 9:30 πμ
Διοργάνωση: ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΚΟΥΠΑΣ ΑΡΤΑΣ

Διαδρομή

Τρέχουμε στο μονοπάτι της βίδρας – από Γέφυρα Πλάκας σε Γέφυρα Τζαρή

Πρόκειται για αγώνα δρόμου και δυναμικό περπάτημα 15,6 χλμ με αφετηρία το πλάτωμα δίπλα στο παλιό πέτρινο γεφύρι της Πλάκας και τερματισμό στους παραποτάμιους χώρους άθλησης στη γέφυρα Τζαρή, του χωριού Σκούπας Άρτας.

Με αφετηρία την περιοχή συγκέντρωσης δίπλα στην παλιά γέφυρα Πλάκας, κατευθυνόμαστε προς τον αμαξιτό δρόμο περνώντας το ξύλινο γεφυράκι. Ανεβαίνοντας συναντούμε τον επαρχιακό ασφάλτινο δρόμο που στρίβοντας δεξιά μας οδηγεί προς τη μεταλλική γέφυρα του ποταμού Αράχθου. Μόλις διαβούμε τη γέφυρα ανηφορίζουμε. Συναντάμε αριστερά το παντοπωλείο του Ν. Πανταζή και δεξιά δύο ξενώνες. Αμέσως μετά βρίσκουμε την πινακίδα του μονοπατιού της βίδρας και στρίβουμε αριστερά. Βρισκόμαστε μέσα στο μονοπάτι της βίδρας και ακολουθούμε τα κολονάκια και τις πινακίδες του μονοπατιού μέχρι να φτάσουμε στη γέφυρα Τζαρή. Ακολούθως κατευθυνόμαστε δεξιά – αντίθετα προς τη γέφυρα – και πατώντας στον ασφάλτινο δρόμο φτάνουμε στην μικρή διασταύρωση, όπου στρίβουμε αριστερά προς το ποτάμι, στα γήπεδα, στον τερματισμό.

Κατά μήκος της μαγευτικής διαδρομής οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημεία φυσικού κάλλους. Μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι δίπλα στο θεοπόταμο Άραχθο κι ένα σημαντικό τμήμα του είναι δασοσκέπαστο.

Το μονοπάτι της βίδρας εντάχθηκε με αίτημα της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών στο ΕΣΠΑ 2007-2013: «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Ηπείρου» με φορείς υλοποίησης τους δήμους Αρταίων και Βορείων Τζουμέρκων, και της Περιφέρειας Ηπείρου.

ευρασιατική βίδρα lutra lutra
ευρασιατική βίδρα lutra lutra

Η ευρασιατική βίδρα lutra lutra θεωρείται από τα σπανιότερα και πιο απειλούμενα θηλαστικά της Ευρώπης, καθώς έχει εξαφανισθεί από το μεγαλύτερο τμήμα των ενδιαιτημάτων της. Προστατεύεται αυστηρά από ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες. Ζει στις όχθες των ορεινών ποταμών, σε πολύ καθαρά νερά. Πληθυσμοί της έχουν εντοπιστεί και στον Άραχθο ποταμό.

Ημερομηνία

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Ώρα εκκίνησης

9:30

Χρονικό όριο τερματισμού

Τρεις ώρες

Πέραν αυτού του ορίου, οι δρομείς τρέχουν με δική τους ευθύνη, χωρίς την υποστήριξη της διοργάνωσης.

Εκκίνηση

Πλάτωμα – χώρος συγκέντρωσης δίπλα στο πέτρινο μονότοξο γεφύρι της Πλάκας.

Τερματισμός

Δίπλα στη γέφυρα Τζαρή, στους παραποτάμιους αθλητικούς χώρους του δήμου Αρταίων, (θέση Κάρδαμπος Σκούπας).

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 5 ευρώ.
Το ποσό κατατίθεται στην Τράπεζα Πειραιώς. Στην αιτιολογία να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του δρομέα.

IBAN GR92 0172 4000 0054 0006 8719 336
Δικαιούχος Εξωραΐστικός σύλλογος Αγίας Μαρίνας Σκούπας Άρτας

Δηλώσεις Συμμετοχής

Θα γίνονται δεκτές μέσω συμπλήρωσης ηλεκτρονικής φόρμας στην σελίδα: http://vidras-trail.gr/update

Σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων, (150 δρομείς) είναι δυνατή η συμμετοχή δρομέων-περιπατητών χωρίς χρονομέτρηση και αναμνηστικό μετάλλιο.

Μετά την έγκυρη εγγραφή θα αποστέλλεται απαντητικό email από την γραμματεία της διοργανώτριας αρχής για κάθε αίτηση συμμετοχής που έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η συμμετοχή ανηλίκων (κάτω των 18 ετών) στους αγώνες είναι εφικτή μόνο με γονική συναίνεση του κηδεμόνα που θα τον συνοδεύει. Στην περίπτωση αυτή αναζητήστε την Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα-Κηδεμόνα, την οποία θα πρέπει να στείλετε υπογεγραμμένη ηλεκτρονικά στο vidras.trail@gmail.com. Με την υποβολή της Υπεύθυνης Δήλωσης Γονέα-Κηδεμόνα θεωρείται ότι έχει δοθεί συναίνεση του γονέα για τη συμμετοχή στον Αγώνα.

Θεωρείται απαραίτητο να τονισθεί ότι όλοι οι δρομείς ανεξαρτήτου ηλικίας θα πρέπει πρόσφατα να έχουν εξεταστεί από εξειδικευμένο Ιατρό, διότι αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη και ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων των ανηλίκων.

Κανονισµοί

Απαγορεύεται κάθε παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής. Επιπλέον, απαιτείται η αλληλοκατανόηση και εξυπηρέτηση των δρομέων μεταξύ τους, τόσο πριν όσο και μετά τον αγώνα, ιδιαίτερα όμως κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μεμονωμένοι δρομείς αλλά και ομάδες δρομέων οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Τροποποίηση Διαδροµής, Κανονισµών, και Διαδικασιών

Η Διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα, να προβεί στην τροποποίηση των Διαδρομών του Αγώνα και των Κανονισμών –Διαδικασιών, εάν κριθεί απαραίτητο και πάντα για την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομέων.

Χρονοµέτρηση

Ο αγώνας θα υποστηρίζεται από σύστημα Χρονομέτρησης.

Υγειονοµική Κάλυψη

Οι δρομείς που θα λάβουν μέρος στον Αγώνα, οφείλουν να υποβληθούν σε πλήρη ιατρικό έλεγχο πριν τη συμμετοχή τους, με προσωπική τους ευθύνη. Την ημέρα του αγώνα, θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη.

Σταθµοί Τροφοδοσίας

Στον Αγώνα θα υπάρξουν ενδιάμεσοι σταθμοί υποστήριξης, με εμφιαλωμένο νερό καθώς και στον τερματισμό. Όλοι οι δρομείς που συμμετέχουν στον Αγώνα , καθώς και το προσωπικό της διοργανώτριας αρχής, οφείλει να διατηρήσει το φυσικό περιβάλλον καθαρό. Η διοργανώτρια αρχή, θα προβλέπει για όλη τη διαδρομή σημεία αποκομιδής απορριμμάτων και ειδικότερα στους ενδιάμεσους Σταθμούς Υποστήριξης.

Έπαθλα

Κύπελλα θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες νικητές-τριες της γενικής κατάταξης. Όλοι οι εγγεγραμμένοι αθλητές που θα λάβουν μέρος στον αγώνα θα παραλάβουν στον τερματισμό αναμνηστικό μετάλλιο.

Αποτελέσµατα

Τα επίσηµα αποτελέσµατα όλων των δροµέων, που θα συμμετέχουν στον αγώνα, κατόπιν επεξεργασίας από τους υπευθύνους της χρονομέτρησης θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα.

Τύπος – Φωτογραφίες

Η Διοργανώτρια αρχή είναι υπεύθυνη για την παροχή πληροφοριών σε οποιοδήποτε Μέσο Ενημέρωσης (σε ότι αφορά τη διοργάνωση) με συνεντεύξεις, δελτία τύπου και παροχή φωτογραφικού υλικού. Τέλος τα ονόματα και οι φωτογραφίες των δρομέων θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από την διοργανώτρια αρχή προς τα Μ.Ε. και οπουδήποτε κριθεί σκόπιμο από αυτούς.

Εθελοντισµός

Οι εθελοντές είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές μιας επιτυχημένης αθλητικής διοργάνωσης. Συμμετέχοντας ως εθελοντές στον αγώνα δρόμου αποκομίζετε μια σημαντική εμπειρία και ταυτόχρονα συμβάλλετε στην ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποστέλλουν mail στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του συλλόγου: sillogosagiasmarinas@gmail.com.

Ενημέρωση

Για καθημερινές ενημερώσεις, νέα και πληροφορίες για το πρόγραμμα του αγώνα μπορείτε να επισκέπτεστε την σελίδα: www.vidras-trail.gr

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε με την ομάδα διοργάνωσης στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας.

Τσιάπαλης Κώστας 6977460565 Πρόεδρος Εξωρ. Συλλόγου Αγ. Μαρίνας Σκούπας

Ζανίκα Χαρά 6948362881 Γεν. Γραμμ. Εξωρ. Συλλόγου. Αγ. Μαρίνας Σκούπας.

Ζανίκας Ανδρέας 6947041410 Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής

Τσιάπαλη Μαρίνα 6946160279 Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής

Και στα email

vidras.trail@gmail.com

sillogosagiasmarinas@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ