Βίντεο παρουσίασης της Ιόνιας Οδού

Η Ιόνια Οδός, είναι ένας σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, 196 χιλιομέτρων, που διασχίζει δύο περιφέρειες (Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας) και 4 νόμους (Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας και Ιωαννίνων).

Είναι ένα έργο ανάπτυξης, το οποίο συντηρεί, λειτουργεί και διαχειρίζεται η εταιρία Παραχώρησης Νέα Οδός και κατασκεύασε η ΤΕΡΝΑ, η κατασκευαστική εταιρία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η Ιόνια Οδός, ήρθε να καλύψει μια απαίτηση ετών, να βγάλει την Ήπειρο από την απομόνωση και να συνδέσει όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Η κατασκευή της Ιόνιας Οδού αποτέλεσε τεράστια πρόκληση, καθώς πρόκειται για έναν αυτοκινητόδρομο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου σε νέα χάραξη, σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερες γεωλογικές συνθήκες, έντονο ανάγλυφο και υψηλές γεωτεχνικές προκλήσεις. Στα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινητοδρόμου συναντάμε:

 4 σήραγγες διπλής κατεύθυνσης, συνολικού μήκους 11,2 χλμ.

 24 γέφυρες, συνολικού μήκους περίπου 7 χλμ.

 77 κάτω & 24 άνω διαβάσεις

Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε ότι πέραν των υποδομών υψηλών προδιαγραφών, στη διάθεσή κάθε οδηγού που χρησιμοποιεί την Ιόνια Οδό, βρίσκεται και μια σειρά υπηρεσιών οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης όπως:

Α) 24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας

Β) 4ψήφιος αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 24ωρης λειτουργιάς, 1075

Γ) Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στον αριθμό 2641 306 306

Δ) Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης